Gratin van kip, bleekselder en brie

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Hak de peterselie fijn, hou enkele takjes apart als garnituur.
  • 3 Snij de kipfilets in blokjes.
  • 4 Spoel de selder en snij in boogjes van ongeveer 4 cm.
  • 5 Borstel de champignons droog schoon en snij in 2 of 4, naargelang de grootte.
  • 6 Pel een snipper de uien en bak ze glazig in wat solo (ongeveer 2 el).
  • 7 Doe er de kippenblokjes bij, laat even meebakken.
  • 8 Roer er de selderboogjes en champignons erdoor.
  • 9 Pel de knoflook en pers uit boven de pan.1
  • 0 Voeg er het citroensap, de bouillon en de room aan toe en laat 5 minuten pruttlen op een zacht vuur, kruid met pezo, roer er ook de gehakte peterselie door .1
  • 1 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.1
  • 2 Doe alles in de ovenschaal.1
  • 3 Verwijder de korstjes van de brie en snij de kaas in dunne plakjes, verdeel deze over de kipblokjes.1
  • 4 Zet ongeveer 20 minuten in de warme oven, tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is.1
  • 5 Versier met enkele toefjes peterselie en dien op met aardappelpuree.

Gratin van kip, bleekselder en brie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept