2 Hak de peterselie fijn, hou enkele takjes apart als garnituur.
3 Snij de kipfilets in blokjes.
4 Spoel de selder en snij in boogjes van ongeveer 4 cm.
5 Borstel de champignons droog schoon en snij in 2 of 4, naargelang de grootte.
6 Pel een snipper de uien en bak ze glazig in wat solo (ongeveer 2 el).
7 Doe er de kippenblokjes bij, laat even meebakken.
8 Roer er de selderboogjes en champignons erdoor.
9 Pel de knoflook en pers uit boven de pan.1
0 Voeg er het citroensap, de bouillon en de room aan toe en laat 5 minuten pruttlen op een zacht vuur, kruid met pezo, roer er ook de gehakte peterselie door .1
1 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.1
2 Doe alles in de ovenschaal.1
3 Verwijder de korstjes van de brie en snij de kaas in dunne plakjes, verdeel deze over de kipblokjes.1
4 Zet ongeveer 20 minuten in de warme oven, tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is.1
5 Versier met enkele toefjes peterselie en dien op met aardappelpuree.
Gratin van kip, bleekselder en brie is een recept van Solo Open Kitchen