Papillot van kip met venkel

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 2 Verwarm een braadpan op een hoog vuur, doe er een scheutje olijfolie in en een lepel solo, bak hierin de kipfilets aan alle kanten mooi bruin, niet gaar.
  • 3 Spoel de venkel en pel de ui.
  • 4 Snij beiden met behulp van een mandoline in fijne schijfjes.
  • 5 Bak ze beiden aan in wat olijfolie, meng goed en laat gedurende 5 minuten garen, kruiden met pezo.
  • 6 Rasp zeste van de schil van de citroen en voeg samen met wat citroensap toe aan het ui-venkelmengsel.
  • 7 Schik de groenten op 4 stukken boterpapier en leg op ieder een kippenfilet.
  • 8 Besprenkel met een weinig olijfolie en citroensap, kruiden met pezo.
  • 9 Sluit de papillotten goed, eventueel met een nietje en zet gedurende +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.1
  • 0 Zet de papillotten op 4 warme borden, snij open en dien op met halve kerstomaatjes en rijst.

Papillot van kip met venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept