1 Kruid de eend met peper en zout en kleur ze aan in Solo.
2 Schil de peren. Verwijder het klokhuis. Bak ze heel even aan samen met de uitjes, een druppel citroensap en 1 eetlepel bruine suiker. Blus met een scheut cognac en 3 dl bruine fond.
3 Maak een deeg van 5 cl water en 100 g bloem. Verwarm de oven voor op 195°C.
4 Schik de ingrediënten in een kom die past in de oven. Zet een deksel op de kom en sluit het deksel rondom af met het deeg.
5 Meng de eidooier met een beetje water en strijk daarmee het deeg in.
6 Zet de eend in de warme oven en laat 1 uur garen.
7 Haal de eend uit de kom en laat even rusten. Monteer de braadjus met 100 g Solo.
8 Bak ondertussen de stronken witloof aan in de pan met wat Solo. Voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout en muskaatnoot. Zet een deksel op de pan en laat het witloof gaar stoven. Voeg er op het einde van de gaartijd de inhoud van een flesje kriekbier aan toe. Laat lichtjes inkoken zonder deksel zodat de witloof lichtjes kan karameliseren.
9 Versnijd de eend en dresseer met het witloof op het bord. Serveer met natuuraardappelen of kroketjes.
Wilde eend met peren en pijpajuin in kleefdeeg is een recept van Solo Open Kitchen