Hoevekip met morieljes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 180°.
  • 2 Kruid de kip binnen en buiten met pezo en leg ze in een ovenschaal, boter ze een weinig in met solo vloeibaar en zet ze in de oven.
  • 3 Laat de kip langzaam garen, dan wordt ze lekker sappig en droogt ze niet uit.
  • 4 Kijk regelmatig naar de gaarheid, de kip is gaar als het vocht dat uit de kip druipt, helder is.
  • 5 Bak de morieljes in 2 eetlepels hoeveboter tot het vocht uit de champignons is verdampt.
  • 6 Voeg de sjalotjes toe, kruid met pezo.
  • 7 Deglaceer de champignons met de 2 fonds en laat tot de helft inkoken.
  • 8 Werk de saus af met enkele klontjes hoeveboter en kruid eventueel bij met pezo.
  • 9 Dien op met een fris salaatje met partjes tomaat en gebakken aardappeltjes of kroketjes.

Hoevekip met morieljes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suprême van kip met gele wijn en morieljes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevogeltestoofpot met appelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met basilicum, risotto en tomaten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept