Kalkoengebraad "Veronique"

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid het kalkoengebraad rondom met cayennepeper en zout. Leg het in een ovenschaal met enkele klontjes boter en bak het ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 180° C. Bedruip het gebraad regelmatig met wat saus.
  • 2 . Haal het vlees uit de oven, giet de cognac erover en flambeer het even. Haal het gebraad uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de gevogeltefond in de braadpan en laat voor de helft inkoken. Doe hetzelfde met de witte wijn. Schraap intussen de aanbaksels goed los. Zeef de saus, zet ze weer op het vuur en doe er de uitgelekte witte druiven bij. Laat aan de kook komen en roer er ten slotte de room door. Laat wat indikken.
  • 3 Snij het gebraad in dikke plakken en serveer met de saus en gefrituurde dennenappeltjes.
  • 4 Tip: U kunt een gebraad in de oven klaarmaken, maar het kan ook in een grote kookpan. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het kalkoengebraad langzaam garen onder het deksel. Een pan met dikke bodem werkt het best.

Kalkoengebraad "Veronique" is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine tatins van gekonfijte sjalotten met schilfers parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken noedels met pikante gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept