kippenbillen gemarineerd in kerrie-yoghurt

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes. Doe ze in een kom en strooi er flink wat zout overheen. Laat enkele uren rusten in de koelkast. Het best doe je dit al een dag op voorhand. Haal met een dunschiller de schil van de citroen, maar druk niet te hard. Het is de bedoeling zo weinig mogelijk wit aan de schil te hebben, want dit smaakt bitter. Snijd de citroenschil in stukken. Meng de schillen met de gesneden rozemarijn, het kerriepoeder, peper en zout door de yoghurt. Snijd de billen in 2 en leg ze minstens enkele uren in de marinade. Leg de kippenbillen op een ovenrooster en bak zo’n 20 minuten in een oven op 170°C. Verlaag indien nodig de temperatuur omdat de yoghurt snel verbrandt. Spoel intussen grondig het zout uit de kool en laat uitlekken. Breng de kool op smaak met het sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie, gesneden bieslook en peper en zout. Schik de kool op een bord, leg er de kip op en werk af met verse kruiden naar keuze.

kippenbillen gemarineerd in kerrie-yoghurt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Kip met abrikozen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaartje met fricassee van kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbillen in limoen
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept