1 Snij de kippenfilet in fijne reepjes van 1cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
2 Snij de ui in halvemaantjes. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antikleeflaag zonder vetstof.
3 Snipper de bieslook fijn.
4 Verhit 2el rijstolie in een wok en roerbak de reepjes kip gedurende 5 min. Haal uit de wok.
5 Giet 1el rijstolie in de wok en roerbak de ui glazig. Voeg de broccoliroosjes toe met de room, 1dl water, sojasaus en een verkruimeld bouillonblokje. Laat 5 min. sudderen.
6 Voeg de sojascheuten toe en laat nog 2 min. langer gaar worden, terwijl u roert. voeg opnieuw de stukjes kip toe en breng op smaak met peper en zout.
7 Bestrooi deze schotel met amandelschilfers en bieslook.
8 Geef er chinese rijstnoedels bij.
Kippenwok met broccoli en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen