Kippenwok met broccoli en amandelen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kippenfilet in fijne reepjes van 1cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • 2 Snij de ui in halvemaantjes. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antikleeflaag zonder vetstof.
  • 3 Snipper de bieslook fijn.
  • 4 Verhit 2el rijstolie in een wok en roerbak de reepjes kip gedurende 5 min. Haal uit de wok.
  • 5 Giet 1el rijstolie in de wok en roerbak de ui glazig. Voeg de broccoliroosjes toe met de room, 1dl water, sojasaus en een verkruimeld bouillonblokje. Laat 5 min. sudderen.
  • 6 Voeg de sojascheuten toe en laat nog 2 min. langer gaar worden, terwijl u roert. voeg opnieuw de stukjes kip toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Bestrooi deze schotel met amandelschilfers en bieslook.
  • 8 Geef er chinese rijstnoedels bij.

Kippenwok met broccoli en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kippenwok met sinaasappelsap
0 min
Bekijk recept
Pikante kippenwok
0 min
Bekijk recept