Zoek
Kip in pancetta (Involtini di pollo)
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 ontvelde kippendijfilets
8 plakken opgerolde pancetta
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el gehakte rozemarijnblaadjes
2 el extra vergine olijfolie
125 ml droge witte wijn
peper&zout uit de molen (pezo)
Bereiding
1
Leg de kipfilets plat op een werkvlak, de gladde kant naar beneden.
2
Kruid ze met de gehakte knoflook, rozemarijn en pezo.
3
Wikkel iedere filet in een plakje pancetta, bind vast met keukentouw, dit zijn de involtini.
4
Verhit op een matig vuur de olie in een pan en bak hierin de involtini aan alle kanten mooi bruin, ongeveer 10 à 15 minuten.
5
Voeg de wijn toe en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de involtini al pruttelend garen, +/- 20 à 30 minuten.
6
Leg de involtini op een warme schotel en verwijder het keukentouw.
7
Laat het kookvocht inkoken tot een stroperige saus, indien niet voldoende kookvocht voeg dan een beetje water toe.
8
Leg de involtini op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gebakken patatjes en een fris salaatje met tomaat.
9
Opgerolde pancetta: Zwoerd en een beetje vet zijn verwijderd en daarma strak opgerold tot een dikke worstvorm, te verkrijgen in Italiaans winkels.
Kip in pancetta (Involtini di pollo) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Cazuela de pollo
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con pollo
Bekijk recept
Pollo tonato met frisse salade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Leonardo Pacenti's pollo alla cacciatora
40 min
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept