1 Pel de uien, snijd ze doormidden en in fi jne schijfjes.
2 Verhit een weinig olijfolie in een antikleefpan en bak de uien tot ze bruin zijn. Blus met de balsamicoazijn, kruid met peper en zout, en voeg de geritste tijm toe.
3 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in gezouten water, laat ze volledig gaarkoken en giet af. Wrijf de aardappelen door een fijne zeef of gebruik een passe-vite met een zeer fijne zeef. Warm de melk en de room op in een pannetje en voeg de warme melk, Solo en room bij de aardappelen. Klop met een garde tot een luchtige aardappelpuree, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Bak de zeebarbeelfi lets in een weinig olijfolie op een middelhoog vuur, velkant eerst. Druk de fi lets aan met een spatel zodat ze niet krullen. Op deze manier wordt het vel mooi gebakken. Kruid ze met peper van de molen en een weinig zeezout.
5 Schep de warme uitjes in hoopjes op de borden. Leg er telkens een plakje gerookte ganzenlever op. Omring met de aardappelmousseline en schik er de zeebarbeelfilets op.
Mousseline van aardappel met gerookte ganzenlever is een recept van Solo Open Kitchen