Kippefilet met worteltjes in Postel-bier

6
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
    - indien u verse wortelen gebruikt, snij ze in fijne schijfjes.
  • 3
    - snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3x3 cm.
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 smelt de boter in een kookpot en bak de stukken kipfilet langs alle kanten goudbruin, en kruid met kipkruiden, peper en zout.
  • 6 voeg de in stukjes gesneden ajuin en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.
  • 7 voeg na 5 minuten de wortelschijfjes toe, overgiet met het bier en laat afgedekt 15 minuten sudderen.
  • 8 voeg de Luikse siroop toe en laat nog 5 minuten indikken (eventueel nog meer indikken met Maïzena wit).
  • 9 opdienen met puree of kroketten.1
  • 0 eventueel de overige wortelschijfjes bereiden en erbij serveren.1
  • 1 lekkerder wanneer het de dag voordien bereid is !1
  • 2 smakelijk !

Kippefilet met worteltjes in Postel-bier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Kippefilet met citroen en truffel-olie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippefilet op Oosterse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippefilet op Italiaanse wijze
0 min
Bekijk recept
Opgevulde kippefilet met een Antwerps accentje
0 min
Bekijk recept