1 Schil de aardappelen en snij in de lengte doormidden.
2 Spoel de aardappelen en kook ze 10 minuten in gezouten, dus zeker niet gaar koken !
3 Giet af en zet ze even terug op het vuur om uit te dampen.
4 Doe de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi met gehakte rozemarijnblaadjes, indien je gedroogde neemt, minder gebruiken.
5 Dek af met huishoudfolie, prik daar wat gaatjes in en zet koel weg tot gebruik.
6 Kipfilet:
7 Spoel de kipfilet onder stromend water en dep droog met keukenpapier.
8 Kruid de kipfilet met pezo en een weinig paprikapoeder.
9 Bak de kipfilet mooi bruin en BIJNA gaar in wat olijfolie en solo.1
0 Haal uit de pan en leg op keukenpapier.1
1 Witloof:1
2 Kuis het witloof, snij in de lengte doormidden en snij in grove halve ringen.1
3 Smelt wat solo in een steelpan en stoof hier het witloof in aan, goed kruiden met pezo.1
4 Giet er een scheutje water bij, deksel erop en laat BIJNA gaar stoven, roer regelmatig eens om.1
5 Giet het witloof door een chinois (zeef), maar vang het vocht op, beetje room erbij, is een lekker aperitiefsoepje.1
6 Leg het uitgelekte witloof in een ovenschaal en leg daar bovenop de kipfilet.1
7 Dek af met huishoudfolie, prik daar wat gaatjes in en zet koel weg tot gebruik.1
8 Verwarm de oven voor op 200°.1
9 Doe enkele streepjes vloeibare solo over de kipfilets.2
0 Snij een gepeld teentje knoflook in schijfjes en leg dit bij de aardappeltjes.Giet royaal olijfolie over de aardappeltjes en roer om.Zet de aardappelen 15 minuten in de oven.Roer na 15 minuten de aardappelen om.Zet de aardappelen (nogmaals) en kipfilet 10 minuten in de oven.Na 10 minuten nog enkele minuten onder grill, zodat de aardappelen een mooi bruin kleurtje krijgen !De aardappelen kan je ook bakken in een pan !!!Tip: dit gerecht kan je best op voorhand maken, dan heb je nadien minder werk met afwas.
Ovenaardappeltjes met kip en witloof is een recept van Solo Open Kitchen