1 Maak eerst een roux door gelijke hoeveelheid gesmolten solo te mengen met bloem.
2 Pel de ui en snij grof.
3 Spoel de peterselie en snij de stengels van de peterselie, hak de rest fijn.
4 Maak een bouquet garni door: enkele peterseliestengels, tijm en laurier samen te binden met keukentouw.
5 Maak de wortel, prei en selder schoon en snij de mooiste delen in stukken van 10 cm.
6 Vul een hoge pot met koud water. Doe er de kip, ui en de resterende stukken van de groenten en het bouquet garni bij, kruiden met nootmuskaat en pezo.
7 Laat gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen.
8 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
9 Snij de mooie stukken van de groenten in reepjes (julienne), kook ze beetgaar in gezouten water en spoel ze daarna direct onder koud stromend water, zo behouden ze hun kleur. 1
0 Kijk of de kip gaar is.1
1 Neem de kip uit de bouillon, als het vocht dat uit de kip komt helder is, is de kip gaar.1
2 Haal het vlees eraf en versnijd het in niet al te grote stukken.1
3 Verwijder het bouquet garni en zeef de bouillon, laat terug goed doorkoken en bind lichtjes met wat roux.1
4 Voeg het kippenvlees en gekookte groentjes bij de bouillon, laat nog heel even opkoken, werk af met room (hoeveelheid naar eigen smaak) en gehakte peterselie en serveer met de gekookte aardappelen