Kiprolletjes met graanmosterd en dragon(3)

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij elke kipfilet overlangs in 4 repen en kruid ze met de kipkruiden.
  • 2 Leg op elke spekreep een stuk kip, rol het geheel op, prik ze per 4 vast op een satéstokje.
  • 3 Verhit enkele lepels solo in een pan en bak de rolletjes gaar.
  • 4 Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal, kruid ze met de Provençaalse kruiden, bestrooi ze met paneermeel en een scheutje olijfolie, eventueel ook een beetje geraspte gruyère. Zet ze ongeveer 10 minuten onder de grill, tot het paneermeel mooi bruin gekorst is.
  • 5 Meng de bearnaisesaus met de graanmosterd en warm de saus op.
  • 6 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes, bak ze in voldoende hete solo, goed kruiden met pezo.
  • 7 Schik de champignons in een smalle lijn op het bord. Plaats hierop de tomaatjes en de kiprolletjes die u van de brochette gehaald hebt. Napperen met de saus, en serveren met gebakken patatjes.
  • 8 Béarnaisesaus: Klop op een laag vuur of bain-marie de eidooiers zeer goed los met 3 eetlepels 'gastrique' (De gastrique maak je met dragonstengeltjes, sjalotjes geplette peperkorrels, witte wijn en azijn). Voeg er langzaam in een straaltje de geklaarde boter bij. Kruid met pezo en voeg er naar eigen smaak een mengeling van gehakte dragon en kervel bij.

Kiprolletjes met graanmosterd en dragon(3) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini kiprollades met kaneel
40 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde andijvie met ham
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevuld kiprolletje met olijfoliesabayon, spinazie en pasta van Nienke<BR> &#009; Jagersma
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept