1 Snij elke kipfilet overlangs in 4 repen en kruid ze met de kipkruiden.
2 Leg op elke spekreep een stuk kip, rol het geheel op, prik ze per 4 vast op een satéstokje.
3 Verhit enkele lepels solo in een pan en bak de rolletjes gaar.
4 Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal, kruid ze met de Provençaalse kruiden, bestrooi ze met paneermeel en een scheutje olijfolie, eventueel ook een beetje geraspte gruyère. Zet ze ongeveer 10 minuten onder de grill, tot het paneermeel mooi bruin gekorst is.
5 Meng de bearnaisesaus met de graanmosterd en warm de saus op.
6 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes, bak ze in voldoende hete solo, goed kruiden met pezo.
7 Schik de champignons in een smalle lijn op het bord. Plaats hierop de tomaatjes en de kiprolletjes die u van de brochette gehaald hebt. Napperen met de saus, en serveren met gebakken patatjes.
8 Béarnaisesaus: Klop op een laag vuur of bain-marie de eidooiers zeer goed los met 3 eetlepels 'gastrique' (De gastrique maak je met dragonstengeltjes, sjalotjes geplette peperkorrels, witte wijn en azijn). Voeg er langzaam in een straaltje de geklaarde boter bij. Kruid met pezo en voeg er naar eigen smaak een mengeling van gehakte dragon en kervel bij.
Kiprolletjes met graanmosterd en dragon(3) is een recept van Solo Open Kitchen