Zoek
Kipfilet op grootmoeders wijze (à la grand-mère)
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 enkele kipfilets
1 bakje Parijse champignons
125 gr zilver-uitjes (vers of diepvries)
125 gr gezouten spekreepjes
1 dl bruin tafelbier
2 dl kalfsfond
solo bakken en braden
hoeveboter
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Smelt enkele soeplepels solo in een pan met hoge rand.
2
Bak hierin de kipfilets mooi bruin en bijna gaar, breng op smaak met pezo.
3
Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
4
Borstel de champignons schoon en snij in vier.
5
Doe ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het braadvocht van de kip en bak ze lichtjes gaar.
6
Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken.
7
Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze onder gesloten deksel in enkele minuten verder garen.
8
Leg de kipfilets op warme borden.
9
Klop op het laatste moment een klontje hoeveboter door de saus, breng op smaak met pezo.1
0
Tip:Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes1
1
Bak een kipfilet nooit langer dan nodig, anders wordt hij droog.1
2
Je kan verse of diepvries zilveruitjes gebruiken.1
3
Verse uitjes of uitjes uit de diepvries even kort in kokend water onderdompelen en ze vervolgens aanstoven in een beetje solo.
Kipfilet op grootmoeders wijze (à la grand-mère) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept