Kipfilet op grootmoeders wijze (à la grand-mère)

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt enkele soeplepels solo in een pan met hoge rand.
  • 2 Bak hierin de kipfilets mooi bruin en bijna gaar, breng op smaak met pezo.
  • 3 Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Borstel de champignons schoon en snij in vier.
  • 5 Doe ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het braadvocht van de kip en bak ze lichtjes gaar.
  • 6 Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken.
  • 7 Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze onder gesloten deksel in enkele minuten verder garen.
  • 8 Leg de kipfilets op warme borden.
  • 9 Klop op het laatste moment een klontje hoeveboter door de saus, breng op smaak met pezo.1
  • 0 Tip:Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes1
  • 1 Bak een kipfilet nooit langer dan nodig, anders wordt hij droog.1
  • 2 Je kan verse of diepvries zilveruitjes gebruiken.1
  • 3 Verse uitjes of uitjes uit de diepvries even kort in kokend water onderdompelen en ze vervolgens aanstoven in een beetje solo.

Kipfilet op grootmoeders wijze (à la grand-mère) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept