Zoek
gedroogde eendeborst
4
45 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g 1 eendeborst
500 g 1 zeezout guérande
Bereiding
1
Neem een mooie eendeborst van ongeveer 600 gram van goede kwaliteit.
2
Giet de helft van het zeezout in een plastieken doos geschikt voor comsumptie
3
en plaats de eendeborst hierin, giet de rest van het zeezout over de eendeborst en
4
laat 12 uur in de koelkast, in de groentebak.
5
Haal na deze tijd de doos met eendeborst uit de koelkast, verwijder het zout van de
6
eendeborst na hem uit de doos te hebben gehaald, wrijf het zout af met een propere
7
doek (gebruik bij het wassen geen geparfumeerd spoelmiddel, geur geeft gemakke
8
lijk af). Rol de eendeborst in een nette doek en laat 3 weken drogen in de bak
9
van de koelkast, zeker niet meer. inplaats van peper kunt u ook als variante1
0
kruiden uit de provence gebruiken, deze moeten wel tamelijk fijn gemalen zijn.1
1
Dien op als apéritiefhapje door de eendeborst in fijne reepjes te snijden.1
2
u kunt hem ook opdienen in fijne schijfjes gesneden met sla of raketsla met1
3
een goede vinigrette saus met notenolie en frambozenazijn en kersttomaat als voor1
4
gerecht, met pasta als hoodmaaltijd, met kaas en druiven, met raclette.1
5
Vergeet nooit het brood, liefst bruin of veelgranen brood met vetstof naar keuze
gedroogde eendeborst is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Eendeborst Met Prei En Truffelvinaigrette
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Eendeborst Met Ananas
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Eendeborst met exotische saus
0 min
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept