Gebraden kwartel met limoen en kruidenpolenta

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het water samen met de melk in een kookpan. Breng aan de kook.
  • 2 Voeg onder voortdurend roeren het polentameel toe, samen met twee eetlepels Solo vloeibaar, de geraspte Parmezaan en de kruiden. Laat al roerend een vijftal minuten koken. Giet de polenta in een rechthoekige schaal zodat je een laag hebt van ongeveer 3 centimeter dik. Laat de polenta opstijven in de koelkast.
  • 3 Kruid de kwartels met peper en zout. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een braadpan en bak de kwartels een tweetal minuten langs alle kanten. Voeg er de gewassen en in partjes gesneden limoenen en de olijven aan toe en overgiet alles met de kalfsfond. Was de courgette en de aubergine en snijd ze in grove stukken van 2 centimeter. Voeg de stukken toe aan de pan, samen met de tijm en de rozemarijn. Laat 20 minuten onder deksel stoven op een zacht vuur.
  • 4 Snijd de polenta in rechthoekjes. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak er de reepjes polenta lichtbruin in.

Gebraden kwartel met limoen en kruidenpolenta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Warme Kruidenpolenta
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidenpolenta
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept