1 Pel de sjalot en snij in 2, snipper één helft fijn, pel de knoflook en snipper fijn, schil de wortel en snij vervolgens in heel fijne blokjes (brunoise).
2 Stoof de gesnipperde halve sjalot en de knoflook op een laag vuur aan in een scheutje olijfolie, niet laten bruinen.
3 Voeg de tomatenblokjes toe, roer goed om en breng aan de kook.
4 Voeg nu de suiker, ¼ bouillonblokje, 1 takje rozemarijn, 1 blaadje salie (of ½ koffielepel gedroogde kruiden), en een scheutje rode wijn toe, laat 15 minuten op een heel laag vuur sudderen, kruid af met een weinig nootmuskaat en pezo.
5 Voeg nu de blokjes wortel toe en laat nog 2 minuten sudderen,verwijder de verse rozemarijn en salie uit de saus en laat de saus op het gedoofde vuur afkoelen.
6 Schil de aardappelen, spoel af en kook ze in hun geheel bijna gaar in gezouten water, +/- 13 minuten, giet af en laat uitdampen en afkoelen.
7 Kruid het kippenvlees met paprikapoeder en pezo.
8 Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel solo in een pan en bak het vlees mooi bruin een gaar, voeg halverwege de baktijd de andere helft van de sjalot toe, haal het vlees uit de pan een laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
9 Snij de afgekoelde aardappelen in 4 en leg ze in een ovenschaal.1
0 Snipper de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn (hoeveelheid naar eigen smaak) en strooi deze over de aardappelen, geen verse rozemarijn, neem dan een weinig gedroogde.1
1 Bevochtig de aardappelen rijkelijk met olijfolie en zet deze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225°, roer regelmatig om (als de aardappelen lichtjes bruin worden zijn ze gaar).1
2 Warm de tomatensaus op, bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje saus.1
3 Wikkel ieder stukje kippenvlees in een plakje Coburg- of Parma-ham.1
4 Leg het vlees in de ovenschaal giet er de rest van de saus over.1
5 Leg op ieder stukje vlees een schijfje mozzarella en kruid dit met zwarte peper.1
6 Zet de schaal in de oven met de aardappelen en laat 15 minuten warm worden.1
7 Zet de oven uit en laat aardappelen en mozzarella nog even mooi bruinen onder de grill.1
8 Leg het vlees en aardappelen op warme borden en bestrooi het geheel met fleur de sel.1
9 TIP: Tot en met punt 8 kan je gerust uren op voorhand klaar maken.
Kipfilet met rozemarijnaardappeltjes (2) is een recept van Solo Open Kitchen