Zoek
kip op grootmoederswijze
4
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 bouten kip
1 bokaal erwten en wortelen
1 halve ajuin
2 glazen witte wijn
kipppekruiden
boter
1 eetlepel bloem
1 eetlepel droge kippenfond (maggy)
1 eetlepel kippefond (piet huisentruyt)
Bereiding
1
pel de ajuin en snijd die fijn
2
kruid de kippebouten en bak ze bruin in een pan
3
smelt boter in een pot en laat de ajujin glazig worden
4
doe er de eetlepel droge kippefond en de bloem over en blus met 1 gals witte wijn
5
giet het nat van de bokaal erwten en wortelen erbij
6
doe de aangebakken bouten erbij en blus de pan met het 2de glas witte wijn
7
en giet het in de pot bij de ajuin, en roer goed
8
doe er dan de erwten en wortelen ook bij en de eetlepel kippefond (piet)
9
zorg dat de bouten onder staan,1
0
laat een uur sudderen op een zacht vuur1
1
serveren met puree of kroketje
kip op grootmoederswijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Filet van hoevekip met mosterdkorstje
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kotelet op grootmoederswijze
0 min
Bekijk recept
Wild konijn op grootmoederswijze
0 min
Bekijk recept
Schorseneren op grootmoederswijze met kip
0 min
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept