1 Pel de sjalot en snij in twee, snipper 1 helft fijn.
2 Pel het teentje knoflook en snipper heel fijn.
3 Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
4 Kruid de kippenfilets met paprikapoeder en pezo.
5 Verhit 2 eetlepels solo in een diepe pan en bak hierin de kippenfilets mooi bruin en gaar, voeg halverwege de baktijd het halve sjalotje toe, haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
6 Verwijder overtollige vetstof uit de pan en verhit in dezelfde pan opnieuw 2 eetlepels solo en stoof hier het gesnipperde halve sjalotje en de knoflook in aan, voeg dan de plakjes champignons toe en bak lichtbruin, kruiden met pezo.
7 Giet een scheutje whiskey over de champignons en flambeer, laat even branden en doof dan door er een deksel op te leggen.
8 Bestrooi de champignons met de bloem, roer goed om en laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.
9 Giet er nu de kippenfond bij en laat even inkoken, voeg er dan de room aan toe, laat weer even inkoken, kruid af met pezo.1
0 Voeg nu enkele klontjes hoeveboter toe aan de saus, zo krijg je een mooie glanzende saus.1
1 Leg de kippenfilets in de saus en laat even opwarmen.1
2 Dien op met kroketjes en fijne snijboontjes in een spekjasje.1
3 Tip: de saus kan men ook serveren met, varkenshaasje, kotelet, biefstuk....