Zoek
Kippebouillon
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 stengel prei
1 soepkip
2 wortelen
1 ajuin
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
tijm
rozemarijn
2 koffielepels zout
2 koffielepels grove peper
2 stengels bleekselder
Bereiding
1
was de kip (goed vanbinnen spoelen)
2
snij alle groenten in grove stukken
3
voeg de kip, samen met alle groenten, kruiden en water in een grote pot
4
breng aan de kook
5
laat eventjes doorkoken
6
draai het vuur in en laat alles garen op een matig vuur gedurende 1-2 uren
7
als de kip goed gaar is, leg je het vuur af en laat je alles samen afkoelen (schep het vet eraf)
8
Eenmaal afgekoeld haal je de kip eruit, zeef je de verkregen bouillon en giet je deze in porties.
9
de groenten zijn voor de kippen1
0
pluk de kip en bewaar het vlees voor een vol-au-vent.1
1
de bouillon kan je invriezen1
2
voor een dikke bouillon, gebruik je kippepoten bij je kip.
Kippebouillon is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kippebouillon
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Italiaanse Kippebouillon.
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet op creoolse wijze
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Raapstelensoep uit florida
Bekijk recept
Kippebouillon
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Italiaanse Kippebouillon.
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet op creoolse wijze
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Raapstelensoep uit florida
Bekijk recept