Kippebouillon

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 was de kip (goed vanbinnen spoelen)
  • 2 snij alle groenten in grove stukken
  • 3 voeg de kip, samen met alle groenten, kruiden en water in een grote pot
  • 4 breng aan de kook
  • 5 laat eventjes doorkoken
  • 6 draai het vuur in en laat alles garen op een matig vuur gedurende 1-2 uren
  • 7 als de kip goed gaar is, leg je het vuur af en laat je alles samen afkoelen (schep het vet eraf)
  • 8 Eenmaal afgekoeld haal je de kip eruit, zeef je de verkregen bouillon en giet je deze in porties.
  • 9 de groenten zijn voor de kippen1
  • 0 pluk de kip en bewaar het vlees voor een vol-au-vent.1
  • 1 de bouillon kan je invriezen1
  • 2 voor een dikke bouillon, gebruik je kippepoten bij je kip.

Kippebouillon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kippebouillon
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Italiaanse Kippebouillon.
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet op creoolse wijze
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Raapstelensoep uit florida
Bekijk recept

Kippebouillon
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Italiaanse Kippebouillon.
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet op creoolse wijze
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Raapstelensoep uit florida
Bekijk recept