1 Was de bladeren van een halve rodekool grondig in koud gezouten water. Laat goed uitlekken en snijd ze in fijne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dobbelsteentjes.
2 Verhit een kookpan, doe er twee eetlepels Solo light in en voeg er de rodekool, de appelblokjes, de suiker en de witte azijn aan toe. Laat op een zacht vuur in 40 minuten gaarstoven. Roer regelmatig.
3 Doe het paneermeel in een diep bord en kruid het met peper en zout. Smeer de kipfilets in met mosterd en wentel ze door het paneermeel.
4 Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo light in en bak de kipfilets mooi krokant in een tiental minuten. Draai het vuur na twee minuten wat lager - de kip moet goudbruin zijn aan de buitenkant, maar wel gaar binnenin.
5 Leg met behulp van een kleine serveerring* een torentje rodekool in het midden van elk bord. Snijd elke kipfilet in drie stukjes en schik ze rondom de rodekool. Werk af met wat jus van de rodekool.
Filet van hoevekip met mosterdkorstje is een recept van Solo Open Kitchen