1 Laat de parelhoen door de poelier elk in acht stukken snijden.
2 Schil de aardappelen en snij vervolgens in ronde schijven.
3 Pel de uien en snij ze elk in vieren.
4 Laat het eekhoorntjesbrood weken in lauw water.
5 Pers de sinaasappel uit, snij de clementine à vif = het vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden.
6 Kruid de stukken parelhoen met pezo, smelt 2 à 3 soeplepels solo in een braadpan met dikke bodem.
7 Bak hier de parelhoenstukken, zonder de borststukken in aan, voeg na tien minuten de borststukken toe en laat alles 20 minuten op een laag vuur bakken.
8 Voeg nu de schijfjes aardappel, de uien en de uitgeknepen porcini toe, laat ongeveer 15 minuten meestoven, kruiden met een weinig pezo.
9 Schep alles in een ovenschaal en hou warm in een op 80° voorverwarmde oven.1
0 Verwijder het overtollige vet uit de kookpot en voeg het sinaasappelsap toe, samen met het verkruimelde bouillonblokje, laat inkoken tot een niet te dikke jus.1
1 Dresseer de parelhoen met de aardappelen en porcini op warme borden, strooi er de partjes mandarijn over en nappeer met de jus.
Parelhoen met eekhoorntjesbrood en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen