1 Kuis de spruitjes en schorseneren en kook of stoom ze beetgaar, laat uitlekken.
2 Snij de spekblokjes een beetje kleiner.
3 Smelt 2 el solo in een pan met hoge rand en bak de spekblokjes bijna krokant, voeg de spruitjes en schorseneren toe, meng alles voorzichtig onder mekaar, laat de groenten opwarmen, afkruiden met pezo en eventueel een beetje nootmuskaat.
4 Verhit 2 el olijfolie en 1 el solo in een braadpan en bak de parelhoenfilets op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin, zet het vuur lager, laat het vlees onder deksel zachtjes verder garen.
5 Haal de filets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
6 Verwijder het overtollige braadvocht uit de pan en blus de pan met het bier en de gevogeltefond, schraap de aanbaksels los, laat even inkoken.
7 Voeg de honing toe en laat nog even verder inkoken, afkruiden met pezo.
8 Bind de saus met instantsausbinder.
9 Leg de filets op warme borden, napperen met de saus, geef er de groenten bij en gekookte aardappelen of pommes Duchesse (hertoginnenaardappelen), of kroketjes.