Japanse noedels met broccoli , prei en cashewnoten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 50 gr cashewnoten grof gehakt
  • 2 500 gr kipfilet in reepjes
  • 3 2 teen knoflook gehakt
  • 4 2 cm verse gember geschild en fijngehakt
  • 5 100 ml teriyakisaus
  • 6 300 gr eieremie
  • 7 1 stronk broccoli in fijne roosjes
  • 8 2 el zonnebloemolie
  • 9 1 prei in ringen 1
  • 0 De cashewnoten maken dit gerecht lekker knapperig en broccoli en prei zijn op hun best in november.1
  • 1 .1
  • 2 Bereiden1
  • 3 Meng de reepjes kip in een kom met de helft van de knoflook, de helft van de gember en 50 ml teriyakisaus1
  • 4 Laat de kip minimaal 15 minuten marineren 1
  • 5 Kook intussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing 1
  • 6 Kook in een andere pan de roosjes broccoli met wat zout in ca. 4 minuten beetgaar1
  • 7 De mie en broccoli afgieten en daarna afspoelen onder koud stromend water 1
  • 8 Goed laten uitlekken in een vergiet 1
  • 9 Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes kip ca. 4 minuten 2
  • 0 Schep ze uit de pan en leg ze op een bord Voeg de prei met de rest van de knoflook en gember toe en roerbak ze 2-3 minutenVoeg de mie, broccoli, kip en nog 50 ml teriyakisaus toe en roerbak alles nog ca. 2 minutenBreng op smaak met peper en strooi cashewnoten over het geheel heen.

Japanse noedels met broccoli , prei en cashewnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept