Eendenborstfilet met vijgenjus

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Extra nodig: aluminiumfolie
  • 2 Snijd het vel van de eendenborst tot bijna op het vlees kruislings in
  • 3 Bestrooi de eend met zout en peper
  • 4 Verhit de olie in een koekenpan en bak de eendenborstfilet op een matig vuur 6-8 minuten
  • 5 Keer het vlees en bak de andere kant in 2-3 minuten mooi bruin
  • 6 Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het even rusten
  • 7 Schep intussen het bakvet op 2 eetlepels na uit de pan
  • 8 Fruit het sjalotje en de gember ca. 2 minuten in het bakvet
  • 9 Voeg de wijn en vijgen toe en warm het geheel 2-3 minuten op een matig vuur door, tot de jus iets dikker is1
  • 0 Breng op smaak met honing, zout en peper1
  • 1 Snijd de eendenborstfilet in plakjes en verdeel ze over borden1
  • 2 Schep er de vijgenjus bij.1
  • 3 TIP: Lekker met gekookte gemengde boontjes en knolselderijpuree .1
  • 4 Kook voor knolselderijpuree 150 g in blokjes gesneden kruimige aardappels en 150 g in blokjes gesneden knolselderij samen in één pan in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met 15 g boter. Voeg een mespunt gemalen kaneel en zout en peper naar smaak toe.1
  • 5 Chic op zaterdag: de pittige jus met zoete gedroogde vijgen past heel goed bij de eend.

Eendenborstfilet met vijgenjus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept