Kip met tijm in bacon De tijm

3
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijzefoto's
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3 Hak de helft van de tijm fijn en meng met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de kipfilets tussen twee vellen plastic folie en gebruik een deegroller om ze plat te slaan. Snij ze dan in stukken van ongeveer 5 bij 5 cm.
  • 5 Haal de kipfilets een voor een door het tijmmengsel.
  • 6 Smeer een ovenschaal in met olijfolie.
  • 7 Pak twee takjes tijm en leg die op een stuk kip. Wikkel er vervolgens de bacon omheen. Leg ze in de ovenschaal met genoeg ruimte tussen de stukken. Herhaal met de rest van de kip en bacon.
  • 8 Besprenkel de kip met wat olijfolie en bak hem vervolgens 10 – 15 minuten of totdat de kip gaar is.
  • 9 Tip Serveer dit gerecht als aperitiefhapje.1
  • 0 Maak daarvoor de stukjes kip kleiner en omwikkel met 1/2 plakje bacon.1
  • 1 Handel verder als beschreven bij de bereiding

Kip met tijm in bacon De tijm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept