2 Kruid de parelhoentjes met pezo en de gehakte tijmblaadjes.
3 Smelt wat solo in een gietijzeren kookpot en laat hierin de parelhoentjes aan alle kanten mooi kleuren.
4 Leg de parelhoentjes in een braadslede, overgiet ze met het braadvocht en laat verder garen in de oven gedurende 35 à 40 minuten, regelmatig het vlees bedruipen/arosseren met het braadvocht, zodat het niet uitdroogd.
5 Haal de parelhoentjes uit de braadslede en hou warm onder aluminiumfolie.
6 Verwijder het overtollige braadvocht uit de braadslede en deglaceer de schaal met een scheutje cognac.
7 Voeg de groene peper en de wildfond toe en laat inkoken breng op smaak met aalbessengelei en fondantchocolade.
8 Kook de ravioli gaar volgens aanwijzingen op de verpakking, in ruim lichtgezouten water, haal uit het kookwater en meng met wat porciniolie.
9 Stoof de prei gaar in 1 el solo en kruid met pezo.1
0 Versnijd de parelhoentjes en verdeel de prei over 4 warme borden, leg bovenop de prei het vlees, nappeer het vlees met de saus.1
1 Verdeel de ravioli eveneens over de 4 borden en werk af met de gehakte salie en eventueel nog een weinig porcinilolie1
2 TIP: je kan de hele parelhoen vervangen door parelhoenfilets en de ravioli met champignons door ravioli met spinazie en ricotta of ravioli met walnoten met gorgonzola
Parelhoen met ravioli met champignons is een recept van Solo Open Kitchen