Waterzooi van kip en salsa verde

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kuis de groenten, bewaar wat seldergroen voor de garnering.
  • 2 Snij de wortelen, selder en porei in plakjes, de venkel in grove stukken
  • 3 Doe de kip en de bouten in een grote kookpot, vul deze met water zodat de kip net onderstaat, kruiden met pezo.
  • 4 Breng aan de kook, doe er dan de helft van de groenten bij.
  • 5 Laat +/- 1 uur zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
  • 6 Verhit 2 el solo in een koekenpan en stoof de rest van de groenten beetgaar, niet overgaar.
  • 7 Maak de salsa door peterselie, munt en tapenade goed onder mekaar te mengen.
  • 8 Haal de kip uit de kookpot en snij ze in stukken, verdeel de kippenborsten in
  • 4
  • 9 Verdeel de gestoofde groenten over 4 warme diepe borden.1
  • 0 Leg in ieder bord een kippenbout en een stukje kippenborst, giet daarover wat kookvocht/bouillon van de kip.1
  • 1 Garneer met de salsa verde en wat seldergroen en dien op met vers stokbrood of bruin boerenbrood.1
  • 2 TIP: De kip is gaar, als je de kip uit de bouillon neemt en het vocht dat er uitloopt helder is. Overschot van het kookvocht/bouillon kan je gerust invriezen.

Waterzooi van kip en salsa verde is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salsa verde
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Krielaardappels met salsa verde
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met salsa verde
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept