1 Kuis de groenten, bewaar wat seldergroen voor de garnering.
2 Snij de wortelen, selder en porei in plakjes, de venkel in grove stukken
3 Doe de kip en de bouten in een grote kookpot, vul deze met water zodat de kip net onderstaat, kruiden met pezo.
4 Breng aan de kook, doe er dan de helft van de groenten bij.
5 Laat +/- 1 uur zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
6 Verhit 2 el solo in een koekenpan en stoof de rest van de groenten beetgaar, niet overgaar.
7 Maak de salsa door peterselie, munt en tapenade goed onder mekaar te mengen.
8 Haal de kip uit de kookpot en snij ze in stukken, verdeel de kippenborsten in
4
9 Verdeel de gestoofde groenten over 4 warme diepe borden.1
0 Leg in ieder bord een kippenbout en een stukje kippenborst, giet daarover wat kookvocht/bouillon van de kip.1
1 Garneer met de salsa verde en wat seldergroen en dien op met vers stokbrood of bruin boerenbrood.1
2 TIP: De kip is gaar, als je de kip uit de bouillon neemt en het vocht dat er uitloopt helder is. Overschot van het kookvocht/bouillon kan je gerust invriezen.
Waterzooi van kip en salsa verde is een recept van Solo Open Kitchen