Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een droge koekenpan.
  • 2 Breng in een kookpot 2 liter licht gezouten water aan de kook.
  • 3 Was de broccoli, verdeel hem in roosjes en blancheer hem 2 minuten in het
  • 4 kokende water. Giet de broccoli af en verfris hem meteen onder koud stromend water.
  • 5 Maak de vinaigrette. Snipper de sjalot en het citroengras fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in grove stukken. Doe dan de gembersiroop, de sojasaus, de knoflook, de sjalot, het sap van limoen, de chilipeper en het citroengras in de blender en mix alles tot een glad mengsel. Giet deze dressing in een fijne zeef en druk ze erdoor met een eetlepel.
  • 6 Giet de gezeefde dressing over de broccoli en meng goed.
  • 7 Verdeel de kipfilets in 8 dunne stukken en kruid ze met peper en zout. Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan. Bak de kipfilets in 3 minuten aan elke kant gaar. Laat afkoelen.
  • 8 Serveer per persoon 2 kipfilets met een royale portie van de broccolisalade en werk af met de geroosterde amandelen.

Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept