1 Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een droge koekenpan.
2 Breng in een kookpot 2 liter licht gezouten water aan de kook.
3 Was de broccoli, verdeel hem in roosjes en blancheer hem 2 minuten in het
4 kokende water. Giet de broccoli af en verfris hem meteen onder koud stromend water.
5 Maak de vinaigrette. Snipper de sjalot en het citroengras fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in grove stukken. Doe dan de gembersiroop, de sojasaus, de knoflook, de sjalot, het sap van limoen, de chilipeper en het citroengras in de blender en mix alles tot een glad mengsel. Giet deze dressing in een fijne zeef en druk ze erdoor met een eetlepel.
6 Giet de gezeefde dressing over de broccoli en meng goed.
7 Verdeel de kipfilets in 8 dunne stukken en kruid ze met peper en zout. Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan. Bak de kipfilets in 3 minuten aan elke kant gaar. Laat afkoelen.
8 Serveer per persoon 2 kipfilets met een royale portie van de broccolisalade en werk af met de geroosterde amandelen.
Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen is een recept van Solo Open Kitchen