Romige kip-kerrie met geurige Basmatirijst

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Met mooie ingrediënten maak je een mooi gerecht. Neem de geur van de basmatirijst. Dat is een feest om klaar te maken. Dan een prachtige saus van fijne ingrediënten als kipfilet, bleekselderij en kerrie. Dit wordt smullen!
  • 2 Kook allereerst de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 3 Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de uisnippers en de bleekselderij ca. 2 minuutjes.
  • 4 Voeg de kipreepjes toe en bak ze even mee.
  • 5 Meng ondertussen de kerriepoeder en de bloem en strooi dit over de kip. Schep het nog even goed om.
  • 6 Schenk vervolgens al roerend de bouillon bij de kip.
  • 7 Geef de bouillon even de tijd om te binden met de bloem. Dus voorzichtig bijschenken en goed roeren.
  • 8 Breng het geheel vervolgens aan de kook en zet het vuur laag. Roer dan de crème fraîche erdoor en laat het lekker nog even een minuutje of 10 sudderen op een laag vuurtje.
  • 9 Meng de rijst met de doperwtjes en laat het geheel even goed warm worden. Schep de rijst op vier borden en schep de kip-kerrie erbij.

Romige kip-kerrie met geurige Basmatirijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept