Zoek
Ajam Roedjam
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kipkarbonades of kippepoten
zout
peper
100 cc olie
2 gesneden uien
4 teentjes knoflook
1 theelepel trassie
3 gehakte kemirienoten
2 blaadjes salam
1 spriet gekneusde sereh
2 plakken laoswortel
3 theelepel ketoembar
1 eetlepel sambal Oelek
2 theelepels suiker
zout naar smaak
stukje santen
Bereiding
1
Was de kip met koud water, maak droog en wrijf het in met peper en zout.
2
Verwarm de olie en goreng de uien, knoflook en trassie tot deze goed zacht zijn.
3
Meng alle boemboes met elkaar en goreng deze mee met de ui, trassie en knoflook gedurende enkele minuten
4
Goreng de stukken kip mee tot ze rond zijn dichtgeschroeid.
5
Eventueel een weinig water toevoegen en de kip 30 minuten gaar laten sudderen: vuur laag, deksel op de pan, af en toe omdraaien.
6
Als de kip gaar is, deze uit de pan halen en de saus binden met de santen. daarna de saus over de kip schenken.
7
Voor het serveren eerst de salem en sereh verwijderen.
Ajam Roedjam is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept