Boerenkip in het pannetje

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de kip met mosterd, zout en peper.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin.
  • 3 Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij.
  • 4 Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur gaar.
  • 5 Keer de kip regelmatig.
  • 6 Bak de spekjes in een koekenpan zachtjes uit, schep de aardappel en wortel erdoor en bak ze zachtjes bruin. Bak ook de prei en tijm 3 minuten zachtjes mee.
  • 7 Schep het spek-groente mengsel langs de kip en stoof het geheel nog ca. 15 minuten heel zachtjes mee.
  • 8 Schep op het laatst de peterselie erdoor.

Boerenkip in het pannetje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Vegetarische burger in shoarmabroodje
15 min
Bekijk recept
Sangria
15 min
Bekijk recept

Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyulis
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkip uit de oven met spruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden kip met gekruide ovengroenten
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkip Met Spekjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept