2 Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dunne frietjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
3 Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe.
4 Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
5 Pel en snijd de ui in halve ringen.
6 Snijd de ijsbergsla in reepjes.
7 Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
8 Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes.
9 Snijd de peper fijn.1
0 Kapsalon maken1
1 Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas.1
2 Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.1
3 Meng voor de knoflooksaus 2 el halvanaise met 2 teentjes gesnipperde knoflook wat citoensap naar smaak , 1/2 bosje bieslook gesnipperd en peper en zout.1
4 Kapsalon afmaken1
5 Snijd de ijsbergsla in reepjes.1
6 Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.1
7 Tip:1
8 Shoarmakruiden maken. Meng van alle onderstaande kruiden 1 theelepel van ieder goed door elkaar. paprikapoeder,knoflookpoeder,gemberpoeder,korianderpoeder, kurkuma,komijnpoeder
De gezonde "kapsalon". is een recept van Solo Open Kitchen