2 Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
3 Snijd de aardappelen, gewassen maar ongeschild, in grove stukken. Doe ze in een ingevette ovenschotel, kruid met peper, zout en 2 el gehakte koriander. Leg er 40 g Solo, in vlokjes, over en bak ze 30 minuten in de oven, roer regelmatig om tot ze mooi krokant gebakken zijn.
4 Snijd de kerstomaatjes in kwartjes. Snipper de ui fijn, hak de rest van de koriander fijn. Meng alles in een kom met de rode wijnazijn en 2 el olijfolie. Strooi er een flinke snuf paprikapoeder over. Laat 20 minuten marineren in de koelkast.
5 Wrijf de rest van het paprikapoeder over het vlees en kruid nog met peper en zout. Smelt 40 g Solo in de pan en bak er de steaks, drie minuten langs beide kanten in. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer in de pan bakken. Laat het vlees nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
6 Serveer de steak met de gebakken zoete aardappelen en de salsa van kerstomaat.
Struisvogelsteak met zoete aardappel is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree