Kipfilet met Luikse stroopsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Luikse stroopsaus: verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui totdat deze glazig is, 2 minuten. Voeg het bier, de groentebouillon, de appelstroop en de mosterd toe. Laat 12 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de azijn toe en laat nog 3 minuten doorkoken. Zeef de saus. Voeg zout en peper toe en zet apart.
  • 2 Verwarm de grill voor. Bestrijk de filets met de resterende olijfolie. Grill de filets en de peren, 3 à 4 minuten aan elke kant. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Snijd de filets in plakjes. Verdeel het vlees en de peren over de borden. Lepel er wat saus over.
  • 4 Variante : met gehaktballetjes, gehaktbrood, varkensgebraad.

Kipfilet met Luikse stroopsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jan in de zak
4uur- Nagerecht
Bekijk recept
Balletjes in Limburgse stroopsaus
30 min-
Bekijk recept
Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept