1 Kippendijen hebben veel smaak en zijn lekker sappig. Voor dit soort grilgerechten dus veel geschikter dan kipfilet. Dat wordt veel te droog. En met de smaak van deze heerlijke Indonesische marinade heb je geheid succes. Serveer het met een lekkere nasi en wat kroepoek en Atjar. Let op; het vlees moet minstens 6 uur marineren.
2 Verhit een kleine droge koekenpan of wok en rooster hierin de koriander en het citroengras totdat het begint te geuren.
3 Zet het voor laag en voeg de knoflook, gember en suiker toe. Laat even zweten.
4 Doe het vuur uit en voeg dan de ketjap, sambal en het citroensap toe. Goed roeren.
5 Doe de kippendijen in een grote schaal en giet de marinade erover. Even goed mengen en dan met folie erover minstens 6 uur in de koelkast laten marineren.
6 Verhit een grilplaat. Hij moet echt goed heet zijn.
7 Haal het vlees uit de marinade en dep het een beetje droog.
8 Gril de dijen zo'n 8 minuten om en om. Check of ze echt gaar zijn van binnen. Eventueel wat zout erover
9 . Serveer direct met nasi, kroepoek en atjar.
INDONESISCHE KIPDIJEN. heerlijk bij nasi. is een recept van Solo Open Kitchen