4 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.
5 Snij de wortelen in blokjes van 1 cm en snij de selder in reepjes van 1/2 cm dik.
6 Snipper de ui en de look fijn.
7Voorbereiding :
8 Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de stoofpot.
9 Doe de fijngesnipperde ui en de look in de stoofpot en bak ze glazig. Voeg de chorizoblokjes toe en bak 3 min.1
0 Doe de stukjes wortel, selder en paprika bij en stoof 10 min op een middelhoog vuur. Roer regelmatig en kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Voeg de tomatenstukjes, de groene linzen en de kappertjes toe en meng goed.1
1 Leg de kip terug in de stoofpot en giet er de witte wijn en de kippenbouillon over. Breng aan de kook en laat 30 min afgedekt stoven op een zacht vuur.1
2 Hak intussen de peterselie en de munt fijn.1
3 Kruid op het einde van de gaartijd naar smaak met peper en zout en werk af met de gehakte verse kruiden.1