Kip met witlof en sinaasappelsaus

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt wat boter in een andere pan en bak de kippefilets bruin. Kruid met peper en zout. Neem daarna uit de pan en schik ze in een ovenschotel. Schik de verse tijm over de kippefilets en giet het braadvocht uit de pan erover.
  • 2 Zet de kippefilets in de op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Na 30 minuten voeg je de gevogeltefond en de sinaasappelpartjes toe (zie hieronder)
  • 3 Pers 2 sinaansappelen. De 2 andere was je en daarna snij je ze in partjes.
  • 4 Smelt wat boter in een pan en bak het witlof bruin langs alle kanten. Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat. Dek de pan af en laat verder sudderen op een matig vuurtje gedurende 15-20 minuten.
  • 5 Haal het vlees uit de oven, zet de kip apart (warm houden !) en maak met een houten lepel de braadresten los. Voeg het sinaasappelsap toe en meng goed. Giet het mengsel daarna door een zeef, hou de sinaasappelpartjes opzij. Voeg bij het gezeefde mengsel ook de mosterd en de honing toe, kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken (eventueel kan je wat sausbinder toevoegen).
  • 6 Schik de kippefilet op een bordje en overgiet met de saus en wat sinaasappelpartjes, Garneer het bord verder met de witlofstronkjes en kroketjes.

Kip met witlof en sinaasappelsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept