1 Snij de stengels citroengras in grove stukken (zonodig moet je de taaie schutbladeren eerst verwijderen), pel de teentjes knoflook en doe beide ingredienten samen met een beetje gemberwortel in de blender. Voeg wat olijfolie toe om een smeuig geheel te bekomen. Kruid zonodig met nog wat peper.
2 Snij de kippefilets in stukken en laat marineren in de hierboven beschreven marinade.
3 Was de groenten (brocolli, wortelen, paprika, boontjes), schil ze (wortelen en ui) en snij ze allen in stukken. De wortelen, boontjes en brocolli kan je -zo gewenst- een vijftal minuutjes in kokend water leggen opdat ze iets minder hard worden al.
4 Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
5 Verhit wat notenolie in de wokpan en roerbak de stukken gemarineerde kip. Wanneer deze goudbruin gebakken zijn langs alle kanten voeg je de groenten toe: eerst de wortelen, dan de uien, de boontjes, de ui en tenslotte de paprika. Bak deze onder regelmatig roeren.
6 Voeg een lepel van de marinade toe aan de wokschotel en wanneer de basmatirijst klaar is, roer je deze er ook onder.
7 Werk af met de geroosterde cashew- en amandelnoten die grof gehakt zijn.