1Snijd de kipfilet in repen. Roer een marinade van het Bouillonketeltje, knoflook, verkruimeld chilipepertje en de olijfolie. Meng de kipfilet door de marinade en laat 10 minuten marineren.
2
2Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sperziebonen 5 minuten in ruim kokend water. Giet af en zet apart.
3
3Verhit een wok en bak de kip met marinade op hoog vuur. Voeg de ui en de geblancheerde boontjes toe en roerbak 3 minuten mee.
4
4Voeg de pindakaas, tomatenpuree, 300 ml water en de tijm toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Blijf roeren zodat de saus niet aanzet. Zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het laatst de plakjes banaan toe.
5
5Serveer de Afrikaanse kip met de gekookte rijst.
Afrikaanse kip met sperziebonen en banaan is een recept van Solo Open Kitchen