1 Weet je wat net zo lekker is als een hamburger? Een zelfgemaakte kipburger! Mmmmm... Lekker als feestelijke lunch, of met een kopje soep vooraf een heerlijk hoofdgerecht op een makkelijke vrijdag of zaterdag.
2 Maal in de keukenmachine de kipblokjes samen met de rozemarijn, 1 theelepel zout en flink wat versgemalen peper net niet helemaal fijn.
3 Vorm van het kipgehakt met vochtige handen 4 burgers van ca. 2 cm dik.
4 Wentel ze door de bloem.
5 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipburgers 4-5 minuten per kant.
6 Bak intussen een andere koekenpan zonder olie of boter de plakjes bacon in enkele minuten bruin en krokant.
7 Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8 Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
9 Snijd de pistolets (of de stukken stokbrood) open.1
0 Beleg de onderste helften met sla, de kipburgers, de bacon, de ringen ui, de augurken mosterdsaus.1