2 Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze van elkaar kunt losmaken.
3Voorbereiding (20 min.)
4 Verhit de boter in een braadpan en kleur er het vlees in (± 2 min. langs elke kant). Kruid met peper en zout.
5 Zet het vuur zachter en voeg een scheutje wildfond toe. Laat afgedekt nog 6 min. garen. Voeg tussenin nog wat wildfond toe.
6 Verwarm de cognac, giet over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Als de vlam gedoofd is, haalt u het vlees uit de pan. Hou het warm.
7 Voeg de rest van de wildfond toe en breng aan de kook. Doe er na 2 min. 2 dl room bij en 1 koffiel. mosterd. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
8 Giet de saus door een zeef en werk af met de groenepeperbolletjes. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.
9 Afwerking1
0 Snij de fazantenborstfilets in vrij dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met gestoomde worteltjes of gegarneerde artisjokbodems en kroketjes.