1 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
2 Laat babymaïs uit blik uitlekken of kook verse babymaïs 5 min. in ruimkokend water. Afgieten.
3 Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in smalle reepjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
4 Warm een wok op, voeg een scheutje Solo toe en wok de stukjes kip ca. 4 min. Voeg de paprika, de babymaïs, de gember en de knoflook toe en wok 2 min. mee. Roer het Bouillonketeltje erdoor, laat smelten en 2 min. zachtjes laten pruttelen. Geregeld omscheppen. Schep de sojascheuten en de Teriyakisaus erdoor, 1 min. doorwarmen.
5 Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de Teriyakikip met oosterse groenten erop en strooi de lente-uiringetjes erover.
Gewokte Teriyakikip met oosterse groenten is een recept van Solo Open Kitchen