1 Snijd 2 plakjes bacon in zeer smalle reepjes. Bak de andere plakjes in een droge koekenpan 1 min. aan elke kant.
2 Snijd 1 prei in zeer smalle ringetjes. Snijd de andere preien, de winterwortels en de bleekselderij in smalle repen.
3 Vet een lage ovenvaste schaal (of 4 kleine ovenvaste schaaltjes) in met een beetje vloeibare margarine. Meng de preiringen, aardappelschijfjes en reepjes bacon. Verdeel ze over de ovenvaste schaal.
4 Los een half Bouillonketeltje op in 1/4 l kokend water. Giet de bouillon bij de aardappeltjes.
5 Hak de hazelnoten grof.
6 Bestrooi de kalkoenfiletlapjes aan beide kanten met peper. Leg ze naast elkaar. Bestrooi ze met de tijm en een theelepel van de nootjes. Bestrijk elk met 1/2 theelepel mosterd. Leg op elk een plakje gebakken bacon. Rol de lapjes op en prik ze dicht met cocktailprikker of houten spiesje.
7 Verwarm de oven voor op 180°C.
8 Zet de schaal met aardappeltjes in de oven en laat in ca. 40 min. gaar worden.
9 Breng een half Bouillonketeltje met 1/4 l water aan de kook. Voeg de reepjes wortel en bleekselderij toe, leg het deksel op de pan en stoof ze in ca. 15 min. op een laag vuur gaar stoven. Voeg na 10 min. stoven ook de prei toe. Afgieten en laten uitlekken. 1
0 Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de kalkoenrolletjes rondom bruin. Voeg 1/2 Bouillonketeltje en 1/4 l water toe, breng het vocht aan de kook en laat de kalkoenrolletjes op een laag vuur in ca. 8 min. gaar worden. Geregeld keren.1
1 Verwarm voor de dressing de slasaus met de rest van de nootjes. 1
2 Verwijder de prikkers uit de kalkoenrolletjes. Roer een lepel vloeibare margarine en 1 theelepel mosterd door de jus en breng de jus aan de kook.1
3 Leg de warme groenten in het midden van 4 diepe borden. Schep de warme dressing erover. Leg de kalkoenrolletjes en een takje selderijgroen er tegenaan. Schep er een lepeltje jus over. Serveer de aardappelschotel er apart bij.