1 Schil de wortel en schaaf in flinterdunne plakjes.
2 Rooster het komijnzaad 3 min. in een droge hete koekenpan. Schud de pan alsmaar heen en weer. Laat het komijnzaad op een bordje afkoelen.
3 Breng ½ l water met het Bouillonketeltje aan de kook. Voeg het komijnzaad en de plakjes wortel toe en kook de wortel 3 min. Schep de plakjes wortel uit het vocht en leg ze in een schaaltje.
4 Meng de azijn met de mosterd, 1 dl van de bouillon en de olijfolie. Giet de dressing over de wortel en laat de wortel trekken: minimaal 1 uur maximaal 24 uur.
5 Haal de peterselieblaadjes los van de takjes.
6 Leg de plakjes wortel overlappend in 2 banen op 4 borden. Leg de plakjes kalkoenfilet als een roos aan de andere kant van het bord. Druppel wat dressing uit het schaaltje op de kalkoen en de borden. Bestrooi met de blaadjes peterselie.
Mini-carpaccio van wortel met komijn is een recept van Solo Open Kitchen