Indiase curry met bloemkool en kip

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilet in reepjes. Roer in een schaaltje een marinade van het bouillonketeltje met sojasaus en schep de kipreepjes erdoor heen. Laat de kipfilet minstens 15 minuten marineren.
  • 2 Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • 3 Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat de maïskolfjes uitlekken.
  • 4 Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan of wok en bak de gemarineerde kipfilet goudbruin. Voeg de maïskolfjes, de inhoud van de zakjes curry-saus, 300 ml water en de kokosmelk toe. Breng de curry al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
  • 5 Laat de bloemkool uitlekken in een zeef en voeg toe aan de curry. Meng alles goed.
  • 6 Serveer de bloemkoolcurry met de rijst en garneer met rode peper en lente-ui.

Indiase curry met bloemkool en kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept