1 Snijd de kool in repen, de paprika in stukjes en de peper in ringetjes.
2 Bestrooi de kippenboutjes met wat currypoeder.
3 Verhit 3 eetlepels margarine in een brede diepe pan. Bak de kippenboutjes hierin rondom bruin. Haal ze even uit de pan en leg ze op een bord. Doe de kool, de paprika en de rode peper in de pan, strooi de rest van het currypoeder erover. Omscheppen.
4 Voeg het Knorr Bouillonketeltje Kip toe, laten smelten en erdoor scheppen. Leg de kippenbouten terug in de pan tussen de kool. Voeg een flinke scheut heet water toe en laat het gerecht met een deksel op de pan op een matig vuur in 35-45 minuten gaar worden.
5 Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water gaar, ca. 20 minuten. Afgieten en fijnstampen.
6 Pel en snipper in de tussentijd de ui.
7 Verhit 1 eetlepel margarine in een kleine pan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten op een laag vuur. Roer de ui met margarine door de puree. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en roer het door de puree.
8 Verdeel de gestoofde kool met kippenboutjes over 4 warme borden en schep de puree ernaast.
Pittige gestoofde groene kool met paprika is een recept van Solo Open Kitchen