1 Pel en hak de uien fijn. Meng de uien met de kip en de kruiden, laat kort trekken.
2 Pers de citroen uit, bewaar het sap en snijd de citroen in plakjes. Halveer de olijven.
3 Verhit 4 eetlepels olie in een tajine of stoofpan en bak hierin de kippenbouten in ca. 10 minuten rondom lichtbruin. Voeg 300 ml kokend water toe.
4 Verdeel de plakjes citroen en de olijven over de kip, zet het deksel op de pan en stoof in ca. 30 minuten gaar. Voeg het bouillonketeltje toe, laat het smelten, schep alles door elkaar en laat nog 3 minuten sudderen.
5 Maak ondertussen de komkommer en tomaten schoon en snijd in kleine blokjes. Meng de komkommer-tomaatblokjes met de rest van de olijfolie, het citroensap, de peterselie en naar smaak wat zout. Laat kort trekken.
6 Zet de tajine op tafel of verdeel de kip met jus over een grote schaal. Geef de salade en het brood erbij.
Kiptajine met citroen en olijven is een recept van Solo Open Kitchen