1 Schil de aardappelen en snijd ze elk in stukken. Schil de knolselder en wortel en snijd ze in stukjes van ongeveer de dezelfde grootte als de aardappelen. Snijd de prei in smalle ringen.
2 Zet de aardappelen met de knolselder en wortel in een laag water op, verkruimel 1 bouillonblokje Knorr Finesse Tuinkruiden erboven en roer het erdoor. Breng aan de kook en kook alles in ca. 20 min. gaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de prei toe. Giet ca.
025 van het vocht af, voeg ca.
15 Maizena Express toe om de rest van het vocht te binden en schep alles goed door elkaar.
3 Verkruimel ondertussen een bouillonblokje Knorr Finesse Tuinkruiden boven een schaaltje en meng het met het paneermeel. Dit mengsel wordt een lekker kruidenlaagje.
4 Voeg de kip aan de aardappel en groenten toe en meng alles door elkaar.
5 Verwarm de grill voor de hoogste stand.
6 Vet een grote ovenvaste schaal in met vloeibare margarine. Schep het warme groenten-kipmengsel erin. Strooi het paneer-bouillonmengsel gelijkmatig erover en bedruppel met wat vloeibare margarine.
7 Laat het gerecht onder de hete grill in ca. 5 min. lichtbruin worden.
8 *Als je geen restje hebt kun je verse kipfilet eerst in stukjes snijden en 5 minuten wokken in olijfolie.
Kip en wintergroenten met een kruidig laagje is een recept van Solo Open Kitchen