1 Pel en snipper de uien. Hak de koriander en de peterselie. Schil en rasp de gember. Halveer de tomaten, schraap de wortelen en snijd ze in beetklare stukken van ongeveer 3 cm.
2 Schil en verwijder de zaden van de pompoen en snijd het vruchtvlees in beetklare blokjes. Snijd de courgette in beetklare stukken en spoel de kikkererwten in koud water.
3 Braad de stukken kip aan alle kanten aan in de hete margarine. Voeg er de uisnippers, de kurkuma , de kruidnagels , de gehakte koriander en peterselie, de gember, de saffraan en de kaneel bij en laat 3 minuten samen op smaak komen.
4 Voeg er de tomaten bij en kruid met peper en zout. Voeg er het Bouillonketeltje, 2 dl water en de stukken wortel en pompoen bij. Laat met een deksel op de pot 15 minuten garen.
5 Voeg er dan de stukken courgette en de kikkererwten bij en laat nog 15 minuten verder garen.
6 Breng 2,5 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Giet over de couscous en laat rustig zwellen tot alle vocht is opgenomen. Roer de couscous los met een vork en 1 lepel vloeibare margarine.
7 Schik de couscous op de borden en leg op ieder bord een stuk kip met groenten en fruit en lepel er de bouillon uit de pot over.